Firstcoin története

Firstcoin története

A firstcoin ma abban a fázisban van, mint a bitcoin 2008-ban.

A Firstcoin létrehozását természetesen a Bitcoin sikere ösztönözte. Az alapok ugyanazok: anonim, ingyenes tranzakciók, limitált darabszám. A Firstcoinból 110 millió darab érhető el – az infláció tehát ugyanúgy nem hat rá, mint az inspirációként szolgáló kriptovalutára.

Firstcoin és a tőzsde:
A coinvállalatokkal komoly probléma, hogy az új ügyfelek általában az adott cégtől vásárolják meg a coinokat, egy olyan értéken, amelyet nem a piac állapított meg. Amikor a coinok kereskedelme megindul, a coinok felszabadulnak, a legtöbben megpróbálják azokat a tőzsdén eladni – ez értelemszerűen az árfolyam eséséhez vezet, ezáltal oda, hogy a befektetők pénzt veszítenek rajta.
A Firstcoinnál ezt úgy küszöbölik ki, hogy eleve kizárólag a tőzsdén lehet azt megvásárolni. Így több lesz a vevő és kevesebb az eladó, az árfolyam pedig nem kezd zuhanásba – ez a projekt árfolyamvédelmi programjának alapja.
Érdekes az is, hogy más network coin projektek nem csak halogatják a tőzsdei megjelenést (jellemzően okkal, lásd az árfolyammal kapcsolatos aggodalmakat), viszont a saját kriptovalutájukat nem fogadják el fizetőeszközként. Ez viszont azt is jelzi, hogy nem feltétlenül bíznak a saját valutájukban – ez a Firstcoin esetében szintén máshogyan történik. A Livecoin.nettőzsdén már 2016 decemberében megjelent, a valuta pedig fizetőeszközként teljes mértékben elfogadott. A Coin Market Cap oldalon egyébként bármikor követhető a Firstcoin árfolyamának alakulása.

Jelenleg 2 tőzsdén jegyzik a Firstcoint:

Sistemkoin https://sistemkoin.com/

Yobit.net https://yobit.io/?bonus=UgDXC

2016 decemberében indult a Firstcoin, ekkor 0.5 $ volt 1 FRST ára, 2017 augusztusában pedig elérte az 5 $-t. 2017 augusztusában az elemzők azt mondták, hogy 2017 év végére 10-20 $ között fog alakulni a Firstcoin árfolyama. 2017 októberében már 17 $ árfolyamot ért el.

Az elmúlt 1 év alatt a Firstcoin +2900 %-os növekedést ért el, ez azt jelenti, hogy a harmincszorosára nőtt az árfolyam.

A Firstcoin megbízható háttérrel rendelkezik:

Dynamic Global Marketing Ltd –

HDS Business Centre 3204 Jumeirah

Lakes Towers, Dubai, UAE

ICC 20161324

Vezérigazgató: Josip Bosnic

Alapító: George P.B.

Firstcoin 5 sikerágazata:

  1. Firstcoin maga a kriptovaluta

gyors, anonim, biztonságos, éjjel-nappal lehet tranzakciót indítani, követhető a Blockchain-en

Blockchain: egy olyan főkönyv, ahol a kriptovaluták adatblokkjainak listáját tartják nyilván, a hamisítást és a módosítást kizáró módon.

Nincs benne infláció, mert fix darabszám lett leprogramozva, nem értéktelenedik el.

  1. Eco sharing program

Ha a Firstcoint vásárlásra akarod felhasználni elfogadóhelyen, ezekből a vásárlásokból a klubtagok profitálnak.

A Firstcoin azért is különleges, mert az ATM-ekből és elfogadóhelyektől is származik bevétel – jelenleg valószínűleg egyetlen más kriptovaluta sem biztosít ilyen lehetőséget. Ugyancsak bevételt biztosíthatnak a kapcsolódó bevételek is, amelyek a sharing economyhoz kapcsolódnak. A megosztáson alapuló közösségi gazdaságról beszélünk itt, amely a klasszikus tulajdonlás helyett elérést biztosít a javakhoz.

A sharing economy nagyobb hatékonyságot és fenntarthatóságot jelent, olyan innovatív közösségi megoldásokat, amely rövid idő alatt akár teljes iparágakat képes átalakítani akár globálisan is – ezt láthattuk már például az Airbnb és az Uber esetében.

  1. ATM divízió

Az első automata, amely Firstcoinnal is képes dolgozni, még 2017 első felében működésbe lép – ezzel a világon a harmadik kriptovaluta lesz, amely erre képes.

Aki még csak most ismerkedik a kriptovaluták világával, talán furcsállja, hogy egy hagyományos ATM-ből digitális fizetőeszközért cserébe vehet fel pénzt – ez azonban egyáltalán nem új gondolat. Olyannyira nem, hogy több ilyen hálózat is működik már: csak Spanyolországban például több mint 11 ezer ATM-ből vehetünk fel készpénzt Bitcoinért cserébe. Lengyelországban hasonlóképpen több ezer ATM csatlakozott a hálózathoz.

A Firstcoin célja egy ugyanilyen hálózat kiépítése, ennek első darabja pedig hamarosan működésbe is lép, köszönhetően a Firstcoin projekttel együttműködő kriptovaluta alapú startupnak.

  1. Közösségi vállalkozás
  2. Oktatás

A Firstcoin projektnek része egy edukációs program is, amely a résztvevőket rengeteg értékes tudással látja el. Az alapelv a „lifelong learning”, vagyis az élethosszig tartó tanulás: nem csak a Firstcoinról, de általában a gazdaságról és azon belül a kriptovalutákról is többet tudhatnak meg a résztvevők.

Mitől más mint a többi kriptovaluta?

  • árfolyamvédő programmal rendelkezik, nem hat rá az infláció, mert fix darabszám érhető el belőle
  • Eco Sharing programmal van ellátva
  • mindenki csak a tőzsdén vásárolhat. Több vevő, kevesebb eladó, így az árfolyam nő.

Regisztrációs link: http://FIRSTCOIN.CLUB/AFFILIATE/108482