Kriptodevizák története, alapfogalmak

Kriptodevizák története, alapfogalmak

Mi az a kriptodeviza?

Nevezhetjük digitális devizának is. Tekintsünk vissza a pénz evolúciójára. Több száz évvel ezelőtt arannyal, ezüsttel, bronzzal fizettek, majd megjelentek a papírpénzek, bankkártyák, hitelkártyák, online fizetési csatornák, pl. a PayPal. A következő lépcsőfok a digitális- vagy kriptodevizák kora.

Az első kriptodeviza a bitcoin volt 2009. január 3-ai kibocsátással. Ekkor 1 BTC-t (bitcoin) 0.01 $-ért lehetett megvásárolni. Egyre többen kezdték el használni a bitcoint világszerte, ezáltal növekedett az árfolyam. A bitcoin indulásától eltelt 9 év, mára az árfolyam 16000 $-ra nőtt. Azok az emberek, akik időben, a kezdeti időszakban vettek bitcoint, mára óriási vagyonnal rendelkeznek, biztosítva a jövőjüket, hátralévő életüket. Számos sikertörténetről hallani, például egy norvég fiatalemberről, aki 2010-ben 26 $ értékben vásárolt bitcoint, de elfeledkezett róla, 2015-ben jutott eszébe a korábbi befektetése, ami ekkorra több mint 850 000 $ értékű volt.

A folyamatosan nagy ütemben növekedő árfolyamával bebizonyította, hogy a kriptodeviza világszerte működőképes, így egyre több digitális valuta található meg a piacon. Ma már több mint 400 000 üzlet van a világon, ahol elfogadják a digitális valutákat fizetőeszközként (Dell, Amazon, eBay, Subway, Paypal, Tesla, WordPress, Victoria’s Secret, Apple Store stb.) Bill Gates 400 millió dollárt, a Facebook tulajdonosai több 10 millió dollárt fektettek be kriptodevizákba.

Miért vonzó a kriptodeviza?

  • biztonságosabb a hagyományos devizáknál, valutáknál
  • sokat tudsz vele spórolni (nincs szükség hozzá drága bankrendszerekre)
  • nincsenek banki költségek, számlavezetési díjak, bankkártya díjak, tranzakciós adók
  • használatához csak az okostelefonodra van szükség

Akár az egyetértők táborához tartozol, akár a kriptodevizák ellenzőinek a csapatát erősíted, az már tény, hogy rövid időn belül ez lesz az elsődleges fizetési eszköz világszerte.

Regisztrációs link: http://FIRSTCOIN.CLUB/AFFILIATE/108482